2007. október 31., szerda

West Palm Beach

Szilvi:
A vasárnap is eseménydúsan telt. A szombati kajakozás után erős izomlázzal ébredtünk :) Összepakoltunk és irány West Palm Beach. A helyi állatkertet céloztuk meg, és majd másfél óra alatt oda is értünk. Gyorsan megvettük a jegyet, és be is mentünk, ám amint ezt megtettük, úgy döntöttek az égiek, hogy ránk fér egy alapos zuhany. Úgy rendesen leszakadt az ég, mintha dézsából, de hányból... 2 perc alatt bőrig áztunk, persze esernyő a kocsiban biztos, száraz helyen, és a papucs is rendkívül praktikusnak bizonyult a bokáig érő vízben :)Szerencsére nem tartott túl sokáig, utána viszont jött a pára, de az már nem meglepő..
Az állatkert sokkal kisebb, családiasabb volt, mint Miamiban, és ami még viccesebbé tette, hogy halloween közeledtével a gyerekek jelmezben voltak. Jött szembe vámpír, szellem, kaszás, kígyószelidítő, kevésbé horrorisztikus teknősember, hercegnőből több is és persze mindegyik 4-5 éves kivitelben :) Jókat mosolyogtunk rajtuk.
Láttunk albínó aligátort, aki egy kis bungallóban éldegélt, tetővel a feje fölött, nehogy leégjen, gondolom nem sokan jelentkeznének napkrémmel kenegetni őt minden nap, miután már a 2 és fél méteres hosszúságot már felülről súrolta. Aztán volt életének intim pillanatában látható óriás teknős. Úgy látszik ez már hozzátartozik az állatkert kiruccanásainkhoz :) Aztán láttunk egy madárbemutatót, ahol sasok, meg mindenféle floridai madarak röpködtek a fejünk fölött.
Az állatkert után lementünk West Palm Beach strandjára. Egész más, mint itt Miamiban, sokkal nagyonbbak a hullámok, itt már voltak szörfösök is, a szél is nagyon nagy volt. A látvány itt is gyönyörű, türkizkék volt az óceán, nagyon gyönyörű. Aztán próbáltunk vmi ebédszerűt szerezni, de úgy látszik ez már vidék, vagy az itteni villákban kókadozó milliomosok nem szoktak ebédelni, de szinte minden zárva volt. Aztán nagy nehezen találtunk egy közértet, úgyhogy kifli és párizsi, Sandrában :)
Hazafelé az útikönyvben találtunk egy izginek ígérkező kisbetűs bejegyzést. Dania Beach partjain, egy móló, ami a horgászok paradicsoma, ugyanis 120 méterre nyúlik be az óceán fölé. Meg is néztük. Hát horgászből volt nem kevés, de elég szép volt a végén állni és csak a vizet látni.
Elfáradtunk, hazamentünk és kezdődött a hét. Tegnap egy új konyhát kaptam, ahova főnökömmel együtt mentünk felmérni. A lakás Miami Beachen, közvetlenül a parton áll. 44.emelet, két szintes apartman, óceáni kilátás, és a felső szinten az erkélyen saját medencéjük is van... hát mit mondjak... nem rossz, nem rossz..
Mindenkinek kitartást a héthez! Sziasztok!
Peti:
Néhány napja jegyeztem meg, hogy Miamiból nézve eseménytelenül telt az egész hurrikán szezon. Na erre másnap megjelent Noel. A legfrissebb hírek szerint a közepe elkerül minket, de így is kapunk belőle majd egy kicsit. Aggodalomra nincs ok, ez még nem hurrikán, "csak" egy vihar, egyelőre annak is egy gyengébb fajtája.

1 megjegyzés:

Rion írta...

Hali! Ott a mólón eljátszhattátok volna a szokásos titanicos jelenetet, még a szél is fújt hozzá ahogy látom! ;)