2007. december 18., kedd

Autósmozi

SZiasztok!

Begyorsult a blogunk, na mit szóltok? Lesz olvasnivaló a kandalló mellett a hintaszékben a Karácsonyfa mellett...
Korábban már írtunk róla, hogy mennyire várjuk a december 6-át, amikor is a Mikulás egy Atlantis űrsikló kilövést hoz nekünk. Már hetek óta készülődtünk. Először is Sandrát kellett rendberakni, hát ez egy hosszú történet. Írtam a legutóbb, hogy a srác, akitől vettem, volt olyan rendes és viszonylag olcsón cserélt benne olajat, gyertyákat meg fékbetéteket. Na, hát sikerült egy szakadt vezetéket beraknia az egyik gyertyához. Így mentünk el Key Westre, így jártam egy hétig dolgozni. Szegénynek iszonyatos hangja volt, rázkódott, aztán a végén kigyulladt a "motor" felirat, úgyhogy irány egy szerelő. Szerencsénkre az egyik kollégámnak volt egy jó ismerőse, hozzá elvittem. Megnézettem vele még a lötyögő hátsó kerekeimet is, így csapágycsere, meg ugye a köhögő motor megjavítása történt. A kontár srácról meg annyit, hogy most próbálom megértetni vele, hogy ezt ki fogja nekem fizetni (na, ez az igazi kommunikációs kihívás, egy bevándorló equadori kamionsofőrrel... :) )
A szervíz után Sandra puhán és fürgén hasít és veszi a kanyarokat. Na meg boldogan visz minket autósmoziba. Ez egy remek sztori volt. Találtam neten egy közeli autósmozit, az én fejemben az élt, hogy amerika az autósmozik bölcsője és melegágya. Még gyerekkoromban kerültem közeli kapcsolatba vele, amikor még Komáromban is működött egy, és Apukámmal mentünk megnézni a Supermant, csak mi, férfiak. Szóval gondoltam elviszem itt kint SZilvit is, mert nagy élmény. Meg is érkeztünk, egy hatalmas placcon terül el 14 kivetítővászon. Már a bejutás is érdekes volt, kocsival felállított kordonok között kellett szlalomozni, mint amikor gyalogosan sorban állunk, csak most kocsival. Aztán bejutottunk. Megtaláltuk a 2-es számú kijelzőt. Még időben voltunk, elfoglaltuk a legjobb helyet. VÁrtunk. Nézelődtünk. Aztán megfogalmazódott a nagy kérdés: De honnan jö a hang??? Merthogy egymástól nem messze 14 vászon azért tudna hangzavart okozni (mármint nem a vászon, de értitek). Hmmm. Aztán megláttuk nagy betűkkel a kijelző alján: FM100.3. Hehe. Szóval rádió. Az remek, mert Sandra rádióját 2 hónapja kikötöttem, mert érdekes hangokat adott ki a gázpedál lenyomására. Na sebaj, kössük vissza. Mi lehet ez nekem, 5-ös voltam digit2-ből. Meg sem szólalt... 20 percig csavargattam, dugdostam, de semmi. Aztán jött Szilvi, tekert rajta egyet, és megszólalt, pedig ő nem volt 5-ös digit2-ből. Aztán innen már mindenki elképzelheti. Egész sokan voltak a moziban, a film nem volt magasröptű, de NY-ban játszódott, és végig mutogattunk, hogy ott is voltunk, meg ott is. :)
Szóval Sandra lelke rendbejött, így már nyugodt szívvel indultunk a nagy útra. De hova sietek? Előtte két nappal, december 4-én kedden este megérkezett utitársunk, Haidegger Tomi barátom Baltimore-ból. Innentől folytatjuk nemsokára :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Alig várom! :)

BTW! Nem tudom, hogy a tietek milyen, de a póló, amit együtt
vettünk, nekem nem állja a vasalást (a minta leolvad :) ), szóval óvastosan
bánjatok vele.

Julcsi és Jancsi írta...

digit2 az inkabb elmelet, de a mereslaborokat nem kellett volna a szegeny merotarsakra hagyni, mi? :))